NTR lanceert podcastserie Hilversumse Muziekschatten
zondag 25 oktober 2020

NTR lanceert podcastserie Hilversumse Muziekschatten

De podcastserie Hilversumse Muziekschatten vertelt het verhaal van 100 jaar radiogeschiedenis. Aan de hand van herontdekte composities uit de collectie Verborgen Muziekschatten uit de muziekbibliotheek van de omroepensembles, gaat programmamaker Frans van Gurp op zoek naar verhalen achter het werk en de componist.

In de eerste aflevering De Oorlogsjaren zijn composities te horen van Hans Lachman, Marius Flothuis en Daniel Belinfante waarvan nog geen enkele opname bestond. Leden van het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor gebruikten de coronatijd om deze première-opnames in kleine bezettingen te maken.

Vanaf maandag 26 oktober is De Oorlogsjaren als drieluik te beluisteren op NPORadio4/muziekschatten en de bekende podcastplatforms. Ook zal De Oorlogsjaren op 26 oktober te horen zijn in het NTR Avondconcert, om 20.00 uur op NPO Radio 4.

Frans van Gurp: “Je gelooft je ogen niet als je de handgeschreven muziek ziet, van speelklaar materiaal tot losse schetsen, maar alles getuigt van het enorme vakmanschap van de vaak anonieme componisten achter de schermen.”

Hilversumse Muziekschatten
is een samenwerking van de NTR, NPO Radio 4 en de Stichting Omroep Muziek.

Bron: NTR/BM

Bericht delen