Dinsdag 16 januari 2018

NTR lanceert nieuwsplatform op YouTube

De NTR heeft in samenwerking met de NPO het YouTube-platform Rauwkost gelanceerd, een nieuws- en actualiteitenprogramma voor jongeren waarin zes bekende YouTubers de actualiteiten op hun eigen manier behandelen.

Op het RauwkostYouTubekanaal verschijnt iedere dinsdag om 17.00 uur een post waarin YouTubers Diana Leeflang (DisforDazzle), Youssef Koukouh (YousToub), Veras Fawaz (Fijne Vrienden), George Chvojka (Fijne Vrienden), Rens Polman (Lieve Bertha) en Defano Holwijn (Defano) afwisselend van elkaar een actueel of opvallend onderwerp bespreken.

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer het faillissement van V&D en de radicalisering van jongeren. Na iedere uitzending komt er extra materiaal beschikbaar op npo3.nl/rauwkost.

De pilot van Rauwkost, die in oktober 2015 van start ging op npo3lab.nl, realiseerde via verschillende platforms meer dan 100.000 views. De interesse voor het programma wijt bedenker en eindredacteur Selli Altunterim aan het unieke karakter van Rauwkost. “Het is het eerste actualiteitenprogramma met jonge YouTubers én het eerste programma waarin de publieke omroep samenwerkt met YouTubers.”

Bron: NTR/Broadcast Magazine

Bericht delen