dinsdag 16 januari 2018

NTR lanceert iPad-magazine Benali Boekt

Met de tv-serie Benali Boekt lanceert de NTR het digitale tijdschrift Benali Boekt voor de iPad. Het magazine is vanaf 10 april gratis te verkrijgen en bevat onder andere exclusieve achtergrondverhalen, fragmenten, foto’s en en een aantal publicaties van de deelnemende schrijvers. Hiermee is de NTR de eerste omroep in Nederland die op met een tijdschrift voor de iPad een programma aanvult.

Het speciaal voor Benali Boekt ontwikkelde digitale magazine vult, naast de website, het programma aan met columns van Abdelkader Benali, achtergrondverhalen van redacteuren, biografieën, foto’s tijdens de opnames en scènes die het tv-programma niet hebben gehaald, maar die de NTR de kijkers en lezers niet wil onthouden.

Eindredacteur Oscar van der Kroon: “Met het magazine maken we als omroep een stap in het crossmediaal aanbieden van onze programma’s. De informatie op de app is exclusief. Met het magazine gaan we verder waar het programma is gebleven en andersom. Zo hopen we het programma, waar de schrijvers, hun werk en erg persoonlijke verhalen centraal staan, nóg meer diepte te geven.”

In Benali Boekt gaat schrijver Abdelkader Benali vanaf 10 april zes weken op zoek naar de bron van het schrijverschap. Benali bespreekt de thema’s in het werk van zes Nederlandse schrijvers: Connie Palmen, Thomas Rosenboom, Tommy Wieringa, Doeschka Meijsing, Leon de Winter en Ramsey Nasr.

Bron: NTR/Broadcast Magazine

Bericht delen