Dinsdag 16 januari 2018

NTR brengt Snapje? bij Het Klokhuis en op YouTube

Wanneer eindigt een werkwoord op -d of -dt? Hoe tel je breuken op? En hoe onthoud je rijtjes makkelijker? De NTR legt uit hoe het zit, met de Snapjes: 9 liedjes met een videoclip die ervoor zorgen dat het kwartje valt, of waarmee je een handig ezelsbruggetje leert.

Met een Snapje? wordt in een videoclip van 2 minuten een basisprincipe uitgelegd of basisregel aangeleerd. Anneke Dorsman, nieuwe media-maker voor NTR Jeugd, is de bedenker van het concept. “Ik bedacht de Snapjes vorig jaar omdat ik het zelf zo lekker vind als er een kwartje in mijn hoofd valt. Muziek en beeld helpen daarbij: in beeld kun je goed uitleggen en de muziek maakt dat het blijft hangen.”

Aan de Snapjes werkten verschillende grote namen mee. Zo zijn de teksten van de hand van cabaretiers Kees Torn, Jan Beuving en Katinka Polderman. Muziek en zang zijn van Racoon, Akwasi, De Staat, Maaike Ouboter, Sonja van Hamel, Lucas Hamming en A Whole Lotta People. En animatoren Mascha Halberstad, Sverre Fredriksen en Elmer Kaan maakten de video’s.

De Snapjes zijn vanaf nu te zien op de site van NPO Zapp en op YouTube. Docenten kunnen er ook mee aan de slag in de klas. Sinds 17 februari verschijnt er bovendien elke week een nieuw Snapje? op www.schooltv.nl. In het najaar zijn de Snapjes te zien op tv bij Het Klokhuis.

Bron: NTR/Broadcast Magazine

Bericht delen