dinsdag 16 januari 2018

NPO vernieuwt Android-app

Meer video’s, een overzichtelijk design en beter toegespitst op het moment van de dag en het apparaat. Dat zijn de vernieuwingen in de NPO-app. De NPO probeert zo beter aan te sluiten op het kijk- en luistergedrag van de bezoeker op mobiel en tablet.

De gebruikersomgeving op mobiel en tablet is volledig herzien. Het menu is vereenvoudigd waardoor de gebruiker minder hoeft te zoeken naar programma’s. Daarnaast wordt je door de dag heen verrast met het aanbod van de NPO. Natuurlijk is het nog steeds mogelijk om programma’s terug te kijken of live te de NPO-kanalen te volgen.

De selectie van uitgelichte programma’s en fragmenten is in de nieuwe versie toegespitst op het apparaat (tablet of telefoon) waarop de app wordt gebruikt. De mobiele versie van de app geeft snel en gemakkelijk een overzicht van de dag en heeft een focus op korte video’s en fragmenten. Per dagdeel wisselt het programma-aanbod. Daarnaast blijft de Gemist-functionaliteit bestaan, waar volledige programma’s kunnen worden teruggekeken.

De tabletversie van de app is meer gericht op het kijken naar de livestreams van NPO 1, 2, en 3 en het terugkijken van volledige uitzendingen. Ook fragmenten kunnen op de tablet worden bekeken. De nieuwe opzet geeft de NPO ook de mogelijkheid om bij belangrijke evenementen, zoals Prinsjesdag of de gouden race van Daphne Schippers, op de voorpagina van de app de livestream aan te bieden. Voorheen was dit niet mogelijk.

Een update van de iOS app naar vrijwel dezelfde gebruikersomgeving staat gepland voor begin 2016.

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen