NPO Start Plus mikt op 400.000 betalende abonnees
dinsdag 16 januari 2018

NPO Start Plus mikt op 400.000 betalende abonnees

Met de gisteren officieel gelanceerde on demand dienst NPO Start, voorheen Uitzending Gemist, is voor Frans Klein “een langgekoesterde wens in vervulling gegaan.” De tv-directeur van de NPO benadrukte wel dat “we nog niet klaar zijn, er zijn wel vervolgstappen te zetten.”

Met NPO Start kan de publieke omroep, met de zegen van politiek Den Haag, voorlopig experimenteren. Dat betekent bijvoorbeeld onderwerpen eerder online zetten en in de toekomst ook previews aanbieden. Hoofd VOD Bastiaan Driessen: “Het totaal vernieuwde en verbeterde platform leent zich ook vooral tot ontdekken en nodigt uit tot méér en langer kijken.” Mede dankzij een (lineaire) promotiecampagne mikt de NPO de komende jaren dan ook op 300.000 à 400.000 betalende abonnees voor NPO Start.

Het nieuwe platform kent drie varianten. Anoniem en gratis, geregistreerd en gratis en NOS Start Plus. Gebruikers kunnen een profiel aanmaken waarmee je verder kunt kijken op al je apparaten, eigen playlists kunt samenstellen en je favoriete programma’s kunt volgen. Op basis daarvan krijg je aanbevelingen die bij jouw voorkeuren passen. Speciaal voor kinderen zijn ook veilige profielen ontwikkeld.

NPO Start Plus is een extra service: voor € 2,95 per maand kunnen programma’s van de publieke omroep minimaal een jaar lang worden teruggekeken, in HD beeldkwaliteit en zonder reclame. Ook kunnen, als een (drama)serie aan een nieuwe reeks begint, alle oude seizoenen worden teruggezien. Het gaat hierbij vooral om series, waarvan de ‘gemist rechten’ vaak na enige tijd verlopen. Het langer aanbieden van deze programma’s kost extra geld, vandaar dat de NPO hiervoor kosten in rekening brengt bij degenen die er gebruik van willen maken.

Frans Klein: “Alles wat we op tv uitzenden, komt 1 op 1 ook on demand beschikbaar. Ook aangekocht product proberen we in elk geval de eerste zeven dagen gratis on demand aan te bieden; ik denk dat we 95% daarvan voor dit platform kunnen clearen.” NPO Start Plus wordt bovendien samen met RTL XL en SBS KIJK als NLZiet aangeboden voor 7,95 euro per maand.

Bron: NPO/BM

Bericht delen