dinsdag 16 januari 2018

NPO start pilot met MultiCDN van StreamZilla

De NPO begint vandaag een pilot met de MultiCDN van StreamZilla. MultiCDN is een strategie die schaalbaarheid in online mediadistributie biedt. Het doel is om online media te distribueren naar verschillende CDN’s op een intelligente manier. Daarnaast moet MultiCDN kosten verlagen en de kwaliteit verhogen. De NPO is de eerste grote omroeporganisatie die hiermee gaat werken.

Egon Verharen, manager R&D: “Als publieke omroep is het vermogen om media te distribueren met de hoogste kwaliteit en de laagste kosten, van het grootste belang. In het verleden heeft NPO er altijd voor gekozen dit zelf te doen. De groeiende vraag naar online media vormt echter een steeds toenemende belasting op onze mogelijkheden. We keken daarom uit naar mogelijkheden om onze schaalbaarheid te vergroten, tegen redelijke kosten. We geloven dit gevonden te hebben bij StreamZilla. Zij hebben ons verrast met hun vermogen om hun technologie te integreren met onze eigen streaming technologie. Nu kunnen we kiezen tussen ons eigen netwerk of werken met meerdere CDN’s, voor het afleveren van onze media. Op deze manier neemt de stabiliteit en schaalbaarheid toe. En toch blijven wij compleet onafhankelijk van een externe leverancier.”

Stef van der Ziel, oprichter en CEO van StreamZilla: “Wij zijn enthousiast over de keuze van NPO om met ons samen te werken in deze pilot. De NPO staat bekend om haar uitstekende infrastructuur voor de mediadistributie. Dat zij MultiCDN zien als een welkome aanvulling is een erkenning van het werk dat wij in de afgelopen jaren hebben gestoken in het bouwen van ons MultiCDN platform. Omdat wij al volledig geïntegreerd zijn met meerdere CDN’s, kunnen wij de totale kosten voor onze klanten aanzienlijk verlagen.”

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen