NPO-series ook te zien op Netflix
maandag 26 november 2018

NPO-series ook te zien op Netflix

Netflix biedt de komende maanden vijf dramaseries van de publieke omroep aan. Dat zijn De Affaire (BNNVARA), Bellicher (VPRO) en La Famiglia (foto, AVROTROS), plus tot 31 december Johan (VPRO) en Vuurzee (BNNVARA). Dat meldt NRC Handelsblad.

Vanaf 1 januari zijn op Netflix de series Overspel (BNNVARA) en Als de dijken breken (EO) te zien. De titels blijven ook beschikbaar voor abonnees van NPO Start Plus. Een woordvoerder van de NPO benadrukt dat het gaat om een experiment, waarbij de omroep voor een afgesproken periode licenties afgeven aan video on demand platforms voor maximaal vijf NPO-series. Die moeten ‘redelijk recent’ zijn, maar op dit moment niet meer lopen op een van de publieke kanalen. Als de dijken breken is ook bij Videoland (RTL) te zien.

In de loop van volgend jaar gaat de NPO het experiment met Netflix evalueren en bepalen of het een vervolg krijgt. De publieke omroep ziet de deal met de Amerikaanse videodienst als een mogelijkheid om te voldoen aan de politieke opdracht om zelf meer inkomsten te genereren. Hoeveel Netflix de publieke omroep betaalt, willen beide partijen niet bekendmaken.

Bron: NRC/BM

Bericht delen