NPO presenteert Podcast Event in TivoliVredenburg
woensdag 29 september 2021

NPO presenteert Podcast Event in TivoliVredenburg

De NPO presenteert De Week van de Podcast, van maandag 4 tot en met zondag 10 oktober. Afsluiter van deze week vormt dit jaar het eerste NPO Podcast Event in TivoliVredenburg in Utrecht, waar zondag 10 oktober op vier podia achttien verschillende podcasts te horen én te zien zijn.

In De Week van de Podcast en het NPO Podcast Event laten NPO Radio 1, 2, 4, 5, NPO 3FM, NPO FunX en NPO Zapp/Zappelin het publiek kennis maken met bestaande en nieuwe podcasttitels.

“Podcast is uitgegroeid tot een volwassen medium, mede dankzij de vele getalenteerde makers van de publieke omroepen. De NPO heeft het grootste podcastaanbod van Nederland, van een uitstekende kwaliteit en daar ben ik trots op”, zegt Jurre Bosman, directeur audio NPO. “Met De Week van de Podcast en het NPO Podcast Event willen we nog meer luisteraars in aanraking brengen met deze vorm van audio.”

NPO Podcast Event
Tijdens het eerste NPO Podcast Event op zondag 10 oktober in het Utrechtse TivoliVredenburg zijn op vier podia achttien verschillende podcasts te horen én te zien. Liefhebbers kunnen een opname bijwonen en in contact komen met de mensen achter hun favoriete podcasts. Aanwezig zijn onder meer de makers van Klassieke mysteries (AVROTROS), Europa draait door (EO), de NOS Voetbalpodcast, De Stemming van Vullings en van der Wulp (NOS-AVROTROS) en Eerst Dit (EO). Het spectrum is breed: van jonge talenten tot zeer ervaren makers, van kinderpodcasts tot De Keiharde Pödcast over metal (AVROTROS), inclusief een live optreden van The Last Element.

Voor het NPO Podcast Event zijn tal van interessante gasten uitgenodigd voor de verschillende podcastopnames, zoals Beatrice de Graaf, René Mioch, Imca Marina, Saskia Dekkers en Anna Gimbrère. Daarnaast zendt De Perstribune (Omroep MAX) live vanaf het NPO Podcastevent uit op NPO Radio 1, van 12.00 tot 14.00 uur. Kijk voor meer informatie en toegangskaarten op npopodcastevent.nl.

De Week van de Podcast
NPO Radio 1, 2, 4, 5, NPO 3FM, NPO FunX en NPO Zapp/Zappelin hebben van maandag 4 tot en met zondag 10 oktober veel aandacht voor podcasts. Zo staat in het door Mischa Blok gepresenteerde Miss Podcast (NPO Radio 1, AVROTROS) van maandag 4 tot en met donderdag 7 oktober van 15.30 tot 16.00 uur in elke aflevering een podcastmaker centraal, zoals Malou van der Starre (Eitje, NTR), Annegriet Wietsma (De Deventer Mediazaak, Argos (VPRO/HUMAN) en Giel Beelen (Kukuru). Op zaterdag 9 oktober zendt NPO Radio 1 een special uit tussen 19.00 en 22.00 uur rond de nieuwe podcast Wat blijft (HUMAN), gepresenteerd door Coen Verbraak. In Wat blijft worden mensen die overleden zijn op bijzondere wijze geportretteerd. De hele serie is vanaf zaterdag 9 oktober in alle podcastapps te beluisteren.

Op de websites en socials van de verschillende NPO-radiozenders zijn tips en artikelen te vinden over podcasts. Ook begint deze week een van de populairste podcasts van Nederland aan z’n eerste seizoen bij 3FM: De Krokante Leesmap (BNNVARA), met Marcel van Roosmalen, Noortje Veldhuizen en Roelof de Vries die het beste op het gebied van video gaan bespreken.

Andere werelden
Jurre Bosman: “Live radio vind ik een mooie start van de dag om snel geïnformeerd te worden, maar ik kies ook graag een podcast die me in contact brengt met andere werelden, culturen of tijden. Ik kan iedereen De Deventer Mediazaak aanraden, waarin Annegriet Wietsma feiten en fictie van elkaar probeert te onderscheiden – fascinerend en huiveringwekkend tegelijk. Ook Lang verhaal kort, een daily van de hand van de makers van NOS op 3, vind ik een goed voorbeeld van de meerwaarde van de publieke podcasts: het nieuws kort uitgelegd op het moment dat het jou uitkomt.”

Bron: NPO/BM

Bericht delen