NPO Innovatie lanceert website
dinsdag 10 maart 2020

NPO Innovatie lanceert website

Aan welke innovatieve projecten wordt er nu gewerkt bij de publieke omroep? Een overzicht hiervan is vanaf nu te vinden op innovatie.npo.nl. De website is toegankelijk voor iedereen en geeft inzicht in het proces en de vele innoverende projecten van de verschillende omroepen. Ook is op de site de actuele innovatieagenda te vinden.

NPO Innovatie bestaat binnenkort precies één jaar. In dat eerste jaar is er al aan vele projecten samen met de omroepen gewerkt. Om al deze projecten een eervolle en zichtbare plek te kunnen geven heeft NPO Innovatie deze gebundeld op één website. De afdeling NPO Innovatie is in mei 2019 opgericht om de samenwerking tussen omroepen, start-ups en NPO op het gebied van innovatie en technologie te bevorderen. De projecten die NPO Innovatie faciliteert, zijn in lijn met de daarvoor opgestelde innovatieagenda. De afgelopen weken is er door NPO en de omroepen samen gewerkt aan de innovatieagenda voor komend jaar. Deze agenda is inmiddels samengesteld en is ook op de website te vinden.

Smart Speakers, Artificial Intelligence, immersiviteit en interactieve video zijn thema’s waarbinnen de huidige innovatieprojecten vallen. Een voorbeeld hiervan is de door de VPRO georganiseerde internationale competitie AI Songfestival, waarin met behulp van artificiële intelligentie een ‘perfect’ Songfestival-nummer wordt geschreven. De NTR onderzoekt of de educatieve content van Het Klokhuis een waardevolle rol kan spelen op het jongerenplatform TikTok. BNNVARA geeft samen met Kinderen voor Kinderen dansles via de smart speaker en de EO maakt de impact van huiselijk geweld zichtbaar aan de hand van augmented reality. Ook is er de Ben jij de slimste?-voice action van KRO-NCRV, waarmee je aan de keukentafel de bekende quiz kunt spelen. Deze is inmiddels genomineerd voor een Spin Award.

Wil je meer informatie over deze projecten of ben je benieuwd naar andere lopende projecten? Ga naar innovatie.npo.nl.

Bron: NPO/BM

Bericht delen