dinsdag 16 januari 2018

NPO Groen app heeft 50.000 gebruikers

Het is 50 dagen geleden dat de publieke omroep de NPO Groen app lanceerde tijdens Nederland wordt groen, een programma van de VARA. In de app gaan deelnemers uitdagingen aan om Nederland ‘groener’ te maken.

Dat het thema duurzaamheid leeft onder de Nederlanders blijkt uit het aantal deelnemers. De app heeft namelijk al 50.000 gebruikers in 50 dagen tijd. Deze deelnemers zorgen samen voor 100.000 geaccepteerde uitdagingen. Door de uitdagingen aan te gaan dragen zij bij aan een duurzamere wereld. De app helpt hen hierbij door tips en informatie te geven en de gebruiker uit te dagen om een week ‘groener’ te leven.

Door het aangaan van uitdagingen zijn er door de spelers bijna 35.000 minder plastic tasjes gebruikt en doordat zij de trap nemen in plaats van de lift is er 20.000 kilo aan CO2 bespaard. Door de kraan dicht te draaien tijdens het tandenpoetsen bespaarden zij samen al ruim 230.000 liter water en door geen water uit plastic flesjes te drinken maar uit de kraan, was er minder transport noodzakelijk om de flesjes in de winkel te krijgen. Hierdoor werd bijna 6.000 liter brandstof bespaard. Ook ontstond er ruim 6.000 kilo minder afval doordat de spelers minder eten weggooien.

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen