Dinsdag 16 januari 2018

NOS.nl vernieuwt homepage

Sinds donderdag heeft de website van de NOS een nieuw gezicht. De voorpagina van NOS.nl is aangepast zodat bezoekers sneller kunnen zien wat het laatste en meest belangrijke (sport-)nieuws is. Nieuw zijn de hoofdartikelen met meer ruimte voor beeld. Ook hebben de video items een opvallender plek gekregen en staat het overzicht van het laatste nieuws prominenter in het midden.

De integratie met sociale media is verbeterd: nieuwsberichten kunnen gedeeld worden en het publiek kan via Twitter en Facebook-links op de voorpagina direct in contact komen met de redactie. De verandering van de homepage is de eerste zichtbare stap op het pad naar ‘internet-first’ dat de NOS is ingeslagen.

Algemeen directeur NOS Jan de Jong licht toe: “Het huidige publiek is gewend om via het internet van minuut tot minuut op de hoogte te blijven. Het bereik van NOS.nl is de afgelopen jaren alleen maar gestegen en het online nieuwsgebruik blijft toenemen. Nu al bereikt NOS.nl elke maand gemiddeld 31 procent van de Nederlandse bevolking volgens STIR. Daarmee is NOS.nl de tweede nieuwssite van Nederland. De NOS maakt 24 uur per dag, 7 dagen in de week nieuws, dan moet je niet met nieuwsvoorziening willen wachten tot de eerstvolgende journaaluitzending op radio en/of televisie. Om als nieuwsorganisatie onvermijdelijk te blijven moeten we de focus gaan verleggen van bulletins naar online. De volgorde tv-radio-teletekst-internet gaan we omdraaien naar internet-teletekst-radio-tv. Kortom, internet first. De doorontwikkeling van NOS.nl is hier een belangrijk onderdeel van.”

De nieuwe voorpagina is de eerste grote verandering sinds de laatste restyle in december 2009. Hoofd Nieuwe Media NOS, Lara Ankersmit, legt uit: “Twee jaar geleden lag de focus op een betere ontsluiting van het grote archief van tekst, beeld en geluid. De NOS beschikt over video- en audiocontent waarmee we ons onderscheiden van andere nieuwsorganisaties. Dit aanbod blijft online een belangrijke rol spelen, maar de huidige tijd vraagt om een andere uitstraling. De nieuwe NOS.nl moet zich nog sterker gaan kenmerken als nieuwssite waar je terecht kunt voor een snel overzicht van het laatste binnen- en buitenlandse nieuws, politiek nieuws en sportnieuws. De aanpassing van de homepage is een eerste stap in deze richting. We blijven doorontwikkelen en in fase 2 gaan we ook de achterliggende pagina’s en de navigatie aanpassen.”

Bron: NOS

 

Bericht delen