NOS-podcast POEN begint aan tweede seizoen
woensdag 9 september 2020

NOS-podcast POEN begint aan tweede seizoen

De coronapandemie heeft de wereldwijde economie in een diepe crisis gestort. Tijd dus voor een tweede seizoen van POEN, de podcast over economisch nieuws van de NOS. In deze nieuwe reeks van acht afleveringen onderzoeken NOS-verslaggevers Charlotte Waaijers en Nik Wouters de crisis en de gevolgen voor de wereld van het geld.

In de eerste aflevering, die dinsdag online is gezet, wordt de balans opgemaakt van de crisis tot nu toe, en bespreken Waaijers en Wouters wat er nog op ons af dreigt te komen.

In aflevering twee, die op Prinsjesdag verschijnt, richten de verslaggevers zich op de snel oplopende staatsschuld. Wie gaat die rekening straks betalen? Of moeten we op een andere manier tegen schulden aankijken?

De coronacrisis treft niet iedereen even hard. In de derde en volgende afleveringen ligt daarom de focus op de vraag hoe de ongelijkheid door het virus groeit, wie er verliest en wie ervan profiteert. Ook kijken Waaijers en Wouters naar manieren om onszelf uit de crisis te werken: moeten we de cementmolens laten draaien, weer vliegen als vanouds, leggen we strengere milieu-eisen op aan bedrijven die door ons allemaal overeind worden gehouden? En wat kunnen we nog leren van de aanpak in het buitenland?

Iedere dinsdagochtend verschijnt een nieuwe aflevering van POEN in je favoriete podcast app, via Spotify en op de website van NPO Radio 1.

Bron: NOS/BM
Foto: NOS/Stefan Heijdendael

Bericht delen