dinsdag 16 januari 2018

NOS personaliseert nieuws app

Sinds 28 juli is versie 3.0 van de NOS app beschikbaar. De iPhone app heeft een nieuw jasje gekregen zodat deze beter aansluit bij de nieuwe versies van iOS. De NOS heeft het ontwerp zo eenvoudig mogelijk gehouden zodat de gebruikersinterface duidelijk is.

Het menu is vernieuwd en vind je links bovenin het scherm. Je navigeert met het menu door de app, maar je kan via dit menu nu ook nieuws- en sportcategorieën aan- en uitzetten. Dit doe je door te kiezen voor ‘wijzigen’ en jouw categorieën aan- of uit te zetten. De categorieën uitzendingen, nieuws, sport en video’s staan altijd aan.

Als er functies zijn verbonden aan een categorie, dan zet je deze ook uit als je de categorie uitzet. Dus als je voetbal uitzet, dan verschijnt er ook geen notificatie meer als er gevoetbald wordt.

Als er een nieuwe categorie beschikbaar is, bijvoorbeeld bij een sportevenement, dan zie je aan een rood balletje of badge op de menuknop.

Verder blader je aan de hand van simpele filters sneller door video’s. Veel bekeken videoclips van vandaag vind je in de categorie ‘populair’, nieuws en sport hebben een eigen filter. Onder ‘alles’ vind je een chronologische index van alle clips van NOS.

In de NOS-app voor iPad zal de NOS soortgelijke wijzigingen doorvoeren.

Bron: NOS

Bericht delen