Dinsdag 16 januari 2018

NOS pakt online uit tijdens Winterspelen

In navolging van de Zomerspelen in 2012 biedt de NOS ook nu weer alle beschikbare livestreams online aan. De uitzendingen van NOS Sport op Nederland 1 worden ‘standaard’ aangeboden in een livestream.

Daarnaast zijn er dit jaar maximaal 7 extra livestreams beschikbaar van sporten die op dat moment niet op de televisie worden uitgezonden. Bij deze extra streams is geen commentaar te horen, wel het algemene wedstrijdgeluid. Ze zijn te volgen via NOS.nl, de NOS-app en de NOS Sport-app voor connected tv, televisies met een internetverbinding.

Uitgelichte livestreams in NOS-app

Het grote verschil met de Zomerspelen in 2012 is dat alle livestreams nu ook beschikbaar zijn in de NOS-app voor tablet en mobiel (Android, iPhone en iPad). De livestreams zijn overzichtelijk uitgelicht en een liveknop is duidelijk zichtbaar als er een of meerdere livestreams beschikbaar zijn. Een alternatief is het liveblog: ook hiermee blijft de kijker van minuut tot minuut op de hoogte van zijn of haar favoriete sport.

Nieuw op de site

De speciale olympische site nos.nl/sotsji biedt meer dan alleen alle live videokanalen. Ook een wedstrijdschema, uitslagen, samenvattingen, reportages, hoogtepunten en on demand video zijn 24 uur per dag op internet te vinden. Nieuw zijn dit jaar de korte instructiefilmpjes van de verschillende olympische sporten. Zo leert de kijker wat het nut is van het vegen bij curling of welke wedstrijdonderdelen kunstrijden heeft. Er is meer aandacht besteed aan beeldbeleving. De olympische site biedt veel ruimte voor foto’s en video’s en past zich automatisch aan het formaat van het scherm aan (responsive).

Bron: NOS

Bericht delen