Dinsdag 16 januari 2018

NOS op 3 komt met Banenblog

Na een succesvol blog over starters op de huizenmarkt begint NOS op 3 woensdagavond met een Banenblog. Starters delen hier hun ervaringen op de arbeidsmarkt. In bijna 30 jaar is het aantal werklozen nog niet zo hoog geweest.

Vooral jongeren hebben het moeilijk op de arbeidsmarkt en het ziet er niet naar uit dat daar de komende tijd veel verandering in komt. Werken onder je niveau, te weinig werk of na een paar losse contracten ontslag krijgen: dat zijn zomaar wat problemen die je als starter op de arbeidsmarkt  tegenkomt.

Anderhalve week geleden ging NOS op 3 op zoek naar werkloze starters die willen bloggen over hun ervaringen op de arbeidsmarkt. Daar kwamen veel reacties op. Twaalf starters, tussen de 20 en 30 jaar, beginnen vanaf nu met het delen van hun ervaringen. Ze komen uit verschillende branches, zoals de hulpverlening en het communicatiemanagement. Dagelijks komen er nieuwe verhalen te staan op het blog.

Er komen verschillende onderwerpen aan de orde, zoals het UWV, efficiënt leven met minder geld en tips om lotgenoten te motiveren. Toch zijn het zeker niet allemaal negatieve verhalen: veel starters worden erg creatief in het vinden van kleine projecten om toch aan werk te komen. De wil is groot, alleen lukt het nog niet altijd om op te vallen in die grote groep. Hun verhalen zijn te lezen op het NOS op 3 Banenblog.

Bron: NOS

Bericht delen