dinsdag 16 januari 2018

NOS op 3 en FunX lanceren interactieve special

NOS op 3 en NPO FunX lanceren donderdag de interactieve special Uit Zicht over dakloze jongeren. Een onderwerp dat past bij zowel NOS op 3 als NPO FunX, omdat zij zich richten op jongeren. Uit Zicht brengt het verhaal van de jonge daklozen aan de hand van video, audio, tekst en foto’s.

Ongeveer 9.000 Nederlandse jongeren tussen de 18 en 23 jaar zijn dakloos. Ze hebben geen geld, zijn vaak verslaafd en hebben geen mogelijkheden om hun situatie te verbeteren. Om deze jongeren een gezicht te geven is in Uit Zicht het persoonlijke verhaal van Ferdi te volgen. Hoe brengt hij zijn dag op straat door? Hoe gaat hij om met zijn persoonlijke bezittingen? En hoe zit het eigenlijk met persoonlijke hygiëne? Bezoekers ervaren het door de interactieve special op NOSop3.nl/uitzicht en FunX.nl/uitzicht.

Donderdagavond 8 december staat NPO FunX geheel in het teken van de special en thuisloze jongeren. Tussen 19.00 en 23.00 uur zendt de publieke jongerenzender live uit vanuit het ZIMIHC theater Stefanus in Utrecht. Daar koken FunX-dj’s voor thuisloze jongeren en hun begeleiders. Tijdens de thema-uitzending delen thuisloze jongeren hun verhaal en vertellen voormalig dakloze jongeren hoe zij hun leven weer op de rit hebben gekregen.

Voor de ontwikkeling van Uit Zicht hebben NPO FunX en NOS op 3 intensief samengewerkt in het NOS Lab. Voor een periode van twee weken hebben twee redacteuren van beide redacties van plek gewisseld. Zo werkten zij niet alleen samen aan de special, maar leerden zij ook meer over elkaars werkwijze en doelgroep.

Bron: NPO/FunX/Broadcast Magazine

Bericht delen