dinsdag 16 januari 2018

NOS ontvangt 11.000 opmerkingen over nieuwe site

Op 19 november is de nieuwe site van de NOS live gegaan, inclusief een rode feedbackknop. Inmiddels heeft de NOS meer dan 11.000 feedback-punten ontvangen. Dat meldt Lara Ankersmit, hoofd Digitale Media NOS.

Ankersmit: “Veel opmerkingen gingen over het wennen aan de nieuwe lay-out. Dat hadden wij ook verwacht bij zo’n grote verandering. Om het nieuws beter te kunnen presenteren, is gekozen voor meer beeld en langere (scroll)pagina’s. Veel gebruikers moeten hier hun weg nog in vinden. Inhoudelijk is er ook veel veranderd: artikelen worden meer ‘aangekleed’ met video’s, fotoslideshows en quotes. De feedback die we daarop krijgen, is positief.

Ook kregen we veel vragen over de livestreams, vooral waar die te vinden zijn. Inmiddels hebben we op de homepage van NOS.nl weer directe links geplaatst naar NPO Politiek (het vroegere Politiek24) en NPO Nieuws (het vroegere Journaal24).

De pagina met alle video’s was nog niet toegevoegd toen het nieuwe NOS.nl live ging. Veel mensen misten die, en terecht. Na anderhalve week konden we de videopagina weer beschikbaar maken. Deze pagina’s worden nog verder uitgebouwd.

Op Teletekst hadden veel mensen problemen met het scrollen in de berichten. Dat is aangepast, zodat op lage schermresoluties niet meer gescrolld hoeft te worden. Verder is de nieuwe NOS.nl responsive, daardoor zijn artikelen makkelijker en beter te bekijken op smartphones en tablets. Op social media kunnen artikelen nu dan ook makkelijker worden gedeeld.

De feedbackknop blijft nog beschikbaar op de nieuwe site. Wij blijven alles lezen en oppakken als verbeterpunten voor de verdere ontwikkeling van NOS.nl.”

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen