NOS.nl en NOS-app vernieuwd
woensdag 28 april 2021

NOS.nl en NOS-app vernieuwd

De website en app van de NOS zijn in een nieuw jasje gestoken, met nieuwe functionaliteiten en een betere gebruikservaring.

De platforms hebben een groter aanbod aan video-content en maken het voor de gebruiker mogelijk om nog dichter op het nieuws te zitten door op de hoogte te blijven van geplande livestreams.

Na een groot gebruikersonderzoek is begin 2020 de ontwikkeling van de nieuwe website en app van start gegaan. Beide zijn flink uitgebreid, overzichtelijker geworden en hebben een rijker aanbod aan nieuws en sport. Op de voorpagina is er meer plek voor video in de vorm van nieuwe, korte, verticale video’s. Ook hebben de uitleg-video’s hebben een vaste plek gekregen op de voorpagina en kan de gebruiker bladeren door de belangrijkste collecties; alle artikelen en video’s over een nieuwsonderwerp op één plek.

Op de sportpagina komt een speciale sportagenda voor de livestreams van sportwedstrijden. Met één tik op het belletje is de gebruiker geabonneerd en krijgt hij of zij een seintje wanneer de stream start. Daarnaast is het voetbalscoreboard uitgebreid, waardoor de voetbalcompetities nog makkelijker op de voet gevolgd kunnen worden. Ook wordt in de app voor tablets de ruimte beter benut, zodat je sneller en makkelijker op de hoogte bent van het laatste nieuws. Later in 2021 staan er nog meer vernieuwingen van de website en app gepland.

Giselle van Cann, plaatsvervangend hoofdredacteur NOS Nieuws: “Met dit redesign bieden we vooral meer variatie aan sport- en nieuwsvideo’s, in allerlei vormen. De nieuwe full screen video’s zijn makkelijk door te bladeren en houden de gebruiker op de hoogte van nieuws dat weinig context nodig heeft. Tegelijkertijd blijven de site en app heel overzichtelijk. We hopen dat er voor de gebruiker meer te ontdekken valt.”

NOS website en app
NOS.nl en de NOS-app hebben samen het hoogste bereik van alle Nederlandse nieuwsmerken. In het eerste kwartaal van 2021 trokken de website en app gemiddeld 4 miljoen unieke bezoekers per dag en 10 miljoen unieke bezoekers per week. De app is beschikbaar voor alle iOS en Android apparaten en is te downloaden via NOS.nl/app.

Bron: NOS/BM

Bericht delen