dinsdag 16 januari 2018

NOS maakt online series over verkiezingen VS

De NOS biedt een overzicht van de Amerikaanse verkiezingen in een nieuw online concept: NOS: The series. Een dagelijks aanbod onderscheidende video’s helpt de kijker vanuit verschillende invalshoeken het circus rond de Amerikaanse verkiezingen te begrijpen.

In vijf verschillende series wordt het nieuws over de Amerikaanse verkiezingen in perspectief geplaatst. Elke dag zijn er twee nieuwe afleveringen waarin verhalen op eigenzinnige wijze worden verteld en verbanden worden gelegd over Hillary Clinton, Donald Trump, hun campagnes en debatten. Aangevuld met de expertise van de NOS-correspondenten in Amerika.

De vijf series:

Hillary Clinton – Van First Lady naar Mrs. President. Is meer dan bekwaam, vindt ze zelf. Vrouw van. Maar niet geliefd onder veel, ook democratische, vrouwen. Haar grootste tegenstander? Hillary.
Donald Trump – Wil Amerika weer ‘groots’ maken. Wil het land leiden als een zakenman. Jaagt zijn eigen republikeinen tegen zich in het harnas. Zijn grootste tegenstander? Donald.
Onze Correspondenten – Kennis en kunde van NOS’ finest. Wouter Zwart en Arjen van der Horst leiden jou vakkundig door de politieke jungle. Jouw mening op basis van hun feiten en analyses.
De Campagnes – Het mag wat kosten. Vijf miljard dollar, is de verwachting. Tuurlijk gaat het om inhoud, maar nog meer om het modder gooien. Je wint niet omdat je de beste bent, maar de ander de slechtste.
De Debatten – Zij zegt, hij zegt. Zij: ingestudeerd. Hij: improviserend. Wie maakt de eerste uitglijder? Wie heeft de beste oneliner? Wie haalt uit met de meest venijnige comeback? En ook, waar gaat het over?

NOS:The series is een experiment uit het NOS Lab waarmee de NOS de online-kijker een nieuwe vertelvorm biedt naast de dagelijkse stroom aan nieuws. In het NOS Lab experimenteren wisselende teams van redacteuren en developers met nieuwe technieken en vertelvormen om tegemoet te komen aan de nieuwsbehoeften van de toekomstige gebruiker.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen