dinsdag 16 januari 2018

NOS lanceert nieuwsshow op YouTube

De eerste aflevering van Mashup staat online. In deze nieuwsshow van de NOS op YouTube nemen de presentatoren Roel van Niekerk en Ivo Duijsings samen met een bekende YouTuber het nieuws van de week door.

Op YouTube.com/Mashup is elke woensdag om 16.00 uur iets nieuws te vinden. Mashup is een pilot van het NOS Lab, de plek waar de NOS experimenteert met nieuwe technieken en vertelvormen voor de gebruiker van de toekomst.

Roel van Niekerk en Ivo Duijsings zijn redacteuren bij NOS op 3 voor radio en online en presenteren onder meer de NOS Snaplines, korte nieuwsbulletins op Snapchat. Roel van Niekerk sinds 2012 bij de NOS en was voor die tijd anderhalf jaar radiopresentator in Leiden bij Sleutelstad FM. Ivo Duijsings is sinds drie jaar redacteur bij NOS op 3. Voor die tijd was hij twee jaar verslaggever voor de Limburgse zender L1.

“Met Van Niekerk en Duijsings hebben we getalenteerde journalisten in huis met kennis van sociale media én met een goede dosis humor. Dat is precies wat Mashup nodig heeft”, aldus Giselle van Cann, plaatsvervangend hoofdredacteur NOS Nieuws. “Er zijn maar weinig nieuwsorganisaties die erin slagen om jongeren tussen de 15 en 18 jaar écht te bereiken. Het is een generatie die veel tijd op YouTube doorbrengt. We denken dat we met Mashup een toon en vorm gevonden hebben die bij de doelgroep past, en we zijn benieuwd of jongeren dat herkennen.”

In het NOS Lab experimenteert de NOS met het brengen van nieuws dáár waar jongeren zich bevinden: op sociale media. Zo zet de NOS op Instagram onder de naam NOS Kort dagelijks korte nieuwsbulletins online. Het is een Instagram-account dat anderhalf jaar geleden als pilot begon en inmiddels 100.000 volgers heeft.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen