dinsdag 16 januari 2018

NOS komt met vernieuwde site

Binnenkort lanceert de NOS de geheel vernieuwde website NOS.nl. De site maakt gebruik van grote afbeeldingen en toont aangepaste versies op tablets en smartphones. ‘Wij laten het beeld spreken’, zo meldt de NOS op de site nos.nl/nieuw, waar een preview te bekijken is.

‘Onze artikelen zijn helemaal vernieuwd. Wij gebruiken niet alleen tekst, maar ook foto’s, video’s, audio, kaarten en visualisaties om een verhaal te vertellen. Ook zijn door de nieuwe opmaak artikelen nog leesbaarder geworden.’

Tot op heden hadden NOS op 3 en Nieuwsuur een eigen website. Die worden geïntegreerd in de nieuwe site, zodat al het nieuws terug te vinden is op één plek. Het is nog onduidelijk wanneer de site wordt gelanceerd, maar dat zal ergens in het najaar zijn. ‘Op dit moment zijn wij nog druk bezig om de puntjes op de i te zetten, binnenkort zullen wij een betaversie beschikbaar stellen. Dan kun jij zelf bekijken hoe de nieuwe site eruit komt te zien en ons helpen om hem nog beter te maken.’

Woensdagavond lanceerde NU.nl al een vernieuwde site. Volgens NU.nl is de nieuwe site sneller en beter geschikt voor mobiele telefoons en tablets. De mobiele site is daarom komen te vervallen. Ook de aparte site NUzakelijk bestaat niet meer en is onderdeel geworden van het economiekatern van NU.nl. In de toekomst gaat hetzelfde gebeuren met NUsport en NUtech.

Wat betreft sitebezoek scoort de NOS geen spectaculaire resultaten. Zo zijn NU.nl, Telegraaf.nl en AD.nl doorgaans beter bezocht dan NOS.nl. Of dat verandert zal in het najaar blijken.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen