dinsdag 16 januari 2018

NOS Journaal-app voor iOS gelanceerd

Vanaf dinsdag is de vernieuwde NOS Journaal-app voor iOS beschikbaar. De NOS Journaal-app behoort tot de eerste apps van de NOS en is gelanceerd in mei 2009. Aanleiding om de app nu te vernieuwen is een nieuwe functionaliteit.

Via de NOS Journaal-app kan de gebruiker nu met een smartphone NOS-programma’s kiezen en direct op de smart tv afspelen.

Aanleiding voor dit experiment is dat steeds meer mensen een smartphone hebben en een tv die is aangesloten op het internet: een smart tv. De smartphone krijgt een steeds centralere rol in het dagelijks leven en wordt al lang niet meer gebruikt voor bellen alleen. Met deze nieuwe toepassing spelen we in op deze ontwikkeling. Door de smartphone via het thuisnetwerk met de smart tv te verbinden, kijkt men in een handomdraai uitzendingen terug op het grote scherm. En werkt de smartphone in feite als afstandsbediening.

Vooralsnog test de NOS deze functionaliteit alleen binnen de NOS Journaal-app. Deze is alleen beschikbaar voor iOS. Als de ervaringen goed zijn, kan de NOS deze functionaliteit in de toekomst breder inzetten en verder ontwikkelen. Nu zijn alleen de meest recente uitzendingen af te spelen. De live streams zijn om technische redenen (nog) niet via de smartphone op een smart tv te bekijken.

Naast de ‘zapp-functionaliteit’ heeft de NOS de volgende verbeteringen doorgevoerd:

– De sportuitzendingen, NOS op 3 en livestreams* zijn toegevoegd
– Inline afspelen van uitzendingen en streams
– Pull to refresh om uitzendingen te verversen
– Look & feel conform de NOS-app

*Dit zijn onder andere: Journaal 24, Politiek 24, Sport 24, maar ook persconferenties en Champions League voetbal.

Bron: NOS

Bericht delen