dinsdag 16 januari 2018

NOS Jeugdjournaal app uitgebreid

Het NOS Jeugdjournaal introduceerde deze zomer de Jeugdjournaal app: de eerste volledige nieuws-app voor kinderen in Nederland. In de nieuwste versie vindt de gebruiker nu landeninformatie bij het nieuws.

Tom van den Broek, productmanager NOS Nieuwe Media: “Als er nieuws is over bijvoorbeeld Spanje, dan zie je in de app waar Spanje ligt, hoe ver het is, hoe laat het daar is en andere weetjes. Handig en leuk om meer begrip te krijgen van het land waar het nieuws zich afspeelt. Ook kun je sinds kort berichten in de app ‘liken’ en zo een pagina maken met al je favoriete filmpjes, berichten en stellingen.”

Van de Broek vervolgt: “Uit recent onderzoek weten we dat steeds meer kinderen een tablet of smartphone gebruiken en dat de online nieuwsconsumptie van kinderen stijgt. 33 procent van de ondervraagde kinderen geeft bovendien aan het nieuws online te volgen. Meer dan de helft (52 procent) doet dit via Jeugdjournaal.nl en dit aantal stijgt jaarlijks. We voegen regelmatig nieuwe functies toe aan deze app.”

De NOS Jeugdjournaal app is beschikbaar voor Android tablets en smartphones.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen