dinsdag 16 januari 2018

NOS Google Glass nieuws-app live

Eind april experimenteerde de NOS al met Google Glass tijdens een developer’s day. Als resultaat hiervan is vrijdag de NOS Google Glass nieuws-app live gebracht. Met deze  NOS nieuws-app voor Google Glass is op elk gewenst moment een nieuwsupdate op Google Glass op te vragen.

De nieuwsupdates verschijnen in de vorm van een card in de Google Glass Timeline. Deze card bevat een foto van het nieuws van dat moment, en een korte weersverwachting van die dag. Bij het openen van de card wordt het nieuwsbulletin van dat moment in audio afgespeeld.

NOS heeft voor audio gekozen vanwege de bijzondere eigenschappen van audio in Google Glass. De luidspreker raakt je hoofd achter je oor. Geluid wordt deels via je schedel overgebracht (bone conduction). Zo kan de gebruiker op een discrete manier geluidsfragmenten of muziek luisteren zonder dat omstanders gestoord worden. Een ander voordeel is dat tegelijkertijd nog de omgeving te horen is.

Hoe de Google Glass zich gaat ontwikkelen, weet niemand nog precies. De algemene verwachting is dat draagbare technologie; de wearables, een steeds belangrijkere plek in ons dagelijks leven krijgen. Dit is de reden dat NOS als experiment de nieuws-app voor Google Glass heeft ontwikkeld.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen