dinsdag 16 januari 2018

NOS experimenteert met Google Glass

Google Glass is nog niet een product dat veel mensen in huis hebben. Maar de verkoop van Google Glass en de zogenoemde wearables als smart watches begint wel op gang te komen.

Op dit moment worden ook de eerste apps en toepassingen ontwikkeld voor Google Glass, allemaal nog redelijk experimenteel. Voor de NOS aanleiding om ook te gaan experimenteren met Google Glass.

Hiervoor heeft de NOS een Google Glass Developers Day georganiseerd, zo meldt Lara Ankersmit die de afdeling Digitale Media bij de NOS leidt. De afgelopen maandag ging helemaal op aan het brainstormen en ontwikkelen van toepassingen voor Google Glass. Daarbij ontwikkelde de NOS twee diensten. Te weten: Google Glass Reporter en Google Glass Nieuws.

Ontwikkelen voor Google Glass vereist dat je de context van de gebruiker begrijpt. Het gaat om micro-interacties acties en om seconden. Google Glass werkt op context, zoals locatie of tijd. Google Glass helpt je met wat je op dat moment doet, zonder dat je je laptop of smartphone erbij moet pakken. Glass geeft je de informatie die je nodig hebt voor bepaalde acties.  Vergelijk het met de achteruitkijkspiegel in de auto: die gebruik je ook alleen in specifieke gevallen.

De Google Glass Reporter is een app  die het journalisten mogelijk maakt om via Google Glass op locatie direct content en berichten te publiceren op NOS.nl. Bijvoorbeeld in een liveblog, waarbij snelheid cruciaal is.

Bij de Google Glass Nieuws service gebruikt de NOS het geluid van Glass en niet zozeer het beeld. Met deze app kan de gebruiker direct het laatste Radio 1 Nieuwsbulletin beluisteren. Beide apps worden te zijner tijd aangeboden aan de Google Glass gebruikers.

Bron: NOS/Lara Ankersmit

Bericht delen