NOS en regionale omroepen bundelen krachten online
maandag 4 februari 2019

NOS en regionale omroepen bundelen krachten online

De NOS en de regionale omroepen gaan nauwer samenwerken. Het is de bedoeling dat NOS-berichten rechtstreeks op de websites en apps van de regionale omroepen worden geplaatst, en omgekeerd dat content van regionale omroepen een vaste plek krijgt op NOS.nl en de NOS app.

Dat staat in het Convenant Versterking Publieke Journalistiek, dat is ondertekend door de NOS en de gezamenlijke regionale omroepen. NOS-directeur Gerard Timmer: “De NOS voelt de verantwoordelijkheid voor de journalistieke infrastructuur van ons land. Door bezuinigingen en de toenemende concurrentie van wereldspelers als Netflix, YouTube en Facebook staat die journalistieke infrastructuur onder druk. Met deze stap kunnen we het bereik en daarmee de betekenis van onafhankelijke publieke journalistiek, landelijk én regionaal, verder vergroten. Een belangrijk moment: voor de NOS, voor de regionale omroepen, maar bovenal voor het publiek.”

Voorzitter Guus van Kleef van de gezamenlijke regionale omroepen: “Met de krachtenbundeling maken we het nieuws van dichtbij net zo makkelijk beschikbaar voor iedereen als het nationale en internationale nieuws. Daarmee komen we tegemoet aan de behoeften van ons publiek. En natuurlijk vergroot dit de efficiëntie.”

Een projectgroep gaat nu aan de slag met de uitwerking van de plannen. Het is de bedoeling dat stapsgewijs toegewerkt wordt naar een situatie waarbij de artikelen van de door de gebruiker gekozen regionale omroep(en) rechtstreeks worden doorgeplaatst naar de NOS-site en -app. Andersom kunnen de bezoekers van de sites en apps van de regionale omroepen kiezen voor een rubriek met steeds de twee belangrijkste NOS-nieuwsonderwerpen. Het streven is om de veranderingen dit najaar door te voeren.

Bron: NOS en regionale omroepen

Bericht delen