dinsdag 16 januari 2018

NOS-app nu ook voor iPad

Na de NOS-app voor smartphones, is deze vanaf nu ook beschikbaar voor de iPad. De belangrijkste kenmerken van deze app voor de iPad zijn de overzichtelijke vormgeving en de focus op video.

De NOS heeft een groot aanbod aan video’s die via de app snel en makkelijk zijn te bekijken. De stijl is bewust overzichtelijk en rustig, om eenvoudig te kunnen navigeren tussen de verschillende categorieën. Het design lig in lijn met de vormgeving van de smartphone apps. Er zijn drie hoofdcategorieën: uitzendingen, nieuws en sport.

Lara Ankersmit, Hoofd NOS Nieuwe Media: “De huidige NOS iPad-app is een eerste versie. De app zal geregeld worden geüpdate met functionele en technische verbeteringen. Wij ontwikkelen voortdurend door. Van de mobiele apps worden de NOS-app en de Teletekst-app het meest gebruikt. Met alle apps bereiken we gemiddeld 2,5 miljoen mensen en dit aantal groeit. Ik verwacht dat de iPad-app daar een belangrijke bijdrage aan gaat leveren.” De NOS-app is verkrijgbaar via de Apple App Store of via nos.nl/app.

Bron: NOS

Bericht delen