dinsdag 16 januari 2018

NOS-app nu ook voor Apple Watch

Sinds maandag is de NOS-app ook beschikbaar voor Apple Watch. “Het is belangrijk om te innoveren en in te spelen op nieuwe gebruiksmomenten voor ons publiek”, zegt Lara Ankersmit, hoofd NOS Digitale Media.

“Hoe mensen nieuws lezen en kijken verandert immers continu. Het ontwikkelen van apps voor de smartwatch is een voorbeeld van zo’n innovatie waarin wij experimenteren met de mogelijkheden van een nieuw device.”

De NOS-app voor Apple Watch bevat 10 headlines. Dit zijn de belangrijkste verhalen van dit moment, aangevuld met de laatste nieuwsberichten. Als men een artikel kiest, dan geeft de app een korte samenvatting in de snellezer. Deze snellezer zorgt ervoor dat de woorden automatisch – dus zonder dat de gebruiker hoeft te scrollen – één voor één voorbij komen. Men stelt de snelheid van de snellezer in door in de app te navigeren naar instellingen met een Force Touch (lang en hard op het scherm drukken).

Wie het volledige artikel wil lezen, pakt de iPhone erbij en veegt het NOS icoontje links onderin beeld omhoog. De iPhone start de NOS-app en opent deze met het artikel in kwestie. De app is ook in te stellen als ‘Snelle blik’. Zo ziet de gebruiker direct wat het belangrijkste verhaal van dit moment is.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen