dinsdag 16 januari 2018

NOS-app ook beschikbaar voor Android-tablets

Ook wie een Android-tablet heeft, kan vanaf nu gebruikmaken van de nieuwe NOS-app. Eerder dit jaar was de app al beschikbaar voor de iPad, maar het ontwerp en de indeling zijn nu aangepast voor het gebruik op tablets met het Android-besturingssysteem.

Het design van de NOS-app voor Android-tablets volgt de vormgeving van de bestaande NOS-apps: eenvoudig en rustig, zodat men overzichtelijk kan navigeren tussen de verschillende categorieën.

De NOS-app is geschikt voor Android-tablets met een scherm vanaf 7 inch (ongeveer 17 centimeter) en werkt zowel liggend als staand. De pagina-indeling volgt automatisch het formaat van het scherm, zodat de pagina’s er bij tablets van verschillende grootte goed uitzien.

De Android-tabletversie heeft vijf hoofdcategorieën: Nieuws, Sport, Voetbal, Video’s en Uitzendingen. Bovenaan staat altijd het laatste nieuws. In de carrousel boven het artikel staan gerelateerde afbeeldingen en/of video. Rechtsboven onder Live staan de beschikbare livestreams.

Standaard zijn dit Journaal 24, Politiek 24 en Radio 1. Het Live-teken gaat knipperen als er tijdelijk een extra livestream beschikbaar is, zoals bijvoorbeeld bij de Champions League.

“De NOS-app is nu beschikbaar voor de meest gebruikte typen smartphones en tablets: Android, iPhone, iPad, Windows Phone, Windows 8 en Blackberry”, zegt Lara Ankersmit, Hoofd NOS Nieuwe Media.

“Net als bij de vorige releases is deze eerste versie ook nadrukkelijk een eerste stap. We blijven onze apps ontwikkelen en verbeteren. Met deze aanpak hebben we tot nu toe een mooi resultaat behaald: met ruim 2 miljoen downloads en hoge waardering in de stores is de introductie van de NOS-app geslaagd.”

Bron: NOS

Bericht delen