Noa Vahle en Anne-Greet Haars presenteren Hoofdklasse hockey op Viaplay
woensdag 31 augustus 2022

Noa Vahle en Anne-Greet Haars presenteren Hoofdklasse hockey op Viaplay

Noa Vahle en Anne-Greet Haars nemen vanaf 3 september de presentatie van de Tulp Hoofdklasse Heren en Hoofdklasse Dames hockey voor hun rekening op Viaplay. Per speelronde zijn alle twaalf wedstrijden uit de genoemde hoofdklassen live te volgen op Viaplay, dat ook een beroep kan doen op vaste analisten Teun de Nooijer en Ellen Hoog.

De Nooijer laat zijn licht schijnen over de Tulp Hoofdklasse Heren, terwijl Hoog dat doet over de Hoofdklasse Dames. Naast Vahle en Haars neemt ook Bart Nolles af en toe plaats achter de presentatiedesk bij de hockeywedstrijden.

Noa Vahle, die ook als verslaggever langs het veld staat bij de UEFA Europa League en UEFA Europa Conference League, is zaterdag 3 september te zien bij de start van de Tulp Hoofdklasse Heren. Kampioen Bloemendaal reist dan af naar Den Bosch voor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. De uitzending begint om 16.00 uur.

“Het is prachtig dat Viaplay mij de gelegenheid biedt om meters te maken als presentatrice van het hockey”, aldus Noa Vahle, die de dochter is van Linda de Mol. “Het is een mooie kans om me verder te ontwikkelen. Ik kijk er ook naar uit om naast voetbal een andere sport te presenteren. Hockey past precies in dat plaatje, aangezien ik het zelf twaalf jaar heb gedaan en het tot de A1 van Laren heb geschopt. Toen ik een jaar of 12, 13 was droomde ik van het Nederlandse hockeyteam. Dat is niet gelukt, maar ik vind het mooi om straks langs het veld te staan en hockey op het hoogste niveau met Viaplay naar een breder publiek te brengen.”

Op zondag 4 september presenteert Anne-Greet Haars. Op die dag is het de beurt aan de regerend kampioen van de Hoofdklasse Dames, Den Bosch. Zij betreden het veld van HGC in Wassenaar waar een Super Sunday op het programma staat want ook de heren van HGC komen in actie en nemen het op tegen Kampong. De uitzending start met de dames om 12:15 uur, de heren spelen om 14:45 uur.

“Ik heb vroeger wel voor de camera gestaan, maar dit is een spannende nieuwe stap voor me,” zegt Anne-Greet Haars. “Ik presenteer sinds ruim een jaar op de radio en heb mijn ambities voor presentatie op TV niet onder stoelen of banken gestoken. Hockey is daarbij een warm bad, aangezien ik het zelf heb gespeeld op het hoogste niveau in de jeugd. Het voelt nu al als een comfortabele en fijne omgeving om bij Viaplay hockey te presenteren.”

Analisten Teun de Nooijer en Ellen Hoog behoeven geen nadere introductie. De Nooijer is tweevoudig Olympisch Kampioen (1996 en 2000) en heeft één Europese en één wereldtitel op zijn naam staan. Daarnaast is hij zesvoudig winnaar van de Champions Trophy en maakte hij 453 keer zijn opwachting in het Nederlands elftal.

Ellen Hoog heeft eveneens twee Olympische titels (2008 en 2012) behaald en kan daarnaast bogen op drie Europese en twee wereldtitels. Ze droeg bij aan twee Champions Trophy’s namens Oranje, waar ze 232 keer voor uitkwam. In 2014 werd ze uitgeroepen tot beste speelster ter wereld.

Marco Zwaneveld, Head of Sport van Viaplay Nederland over het aantrekken van Vahle en Haars: “Het is onze filosofie om nieuw talent, zowel voor als achter de schermen, een kans te geven zich te ontwikkelen. De ambities van zowel Noa Vahle als Anne-Greet Haars sluiten daar perfect bij aan. Het feit dat ze daarnaast ook succesvol zijn geweest op het hockeyveld is natuurlijk mooi meegenomen. Daarnaast is het geweldig dat ook Teun de Nooijer en Ellen Hoog het team komen versterken. Met zoveel ervaring op het veld staan we aankomend seizoen met een sterke line-up naast het veld.”

Bron: Viaplay/BM
Foto: Bart van der Putten/Viaplay

Bericht delen