dinsdag 16 januari 2018

NLziet wil live programma's doorgeven

NLziet, het online samenwerkingsverband van NPO, RTL en SBS, wil begin volgend jaar diverse verbeteringen doorvoeren. Programma’s van de zendergroepen zullen dan live te volgen zijn. Daarmee kan NLziet min of meer een concurrent van KPN en Ziggo worden.

Ook wordt een programmagids toegevoegd zodat programma’s eenvoudiger te vinden zijn. In het tweede kwartaal van 2017 is het mogelijk om programma’s te zoeken op genre. Bovendien kan een volgende aflevering direct gestart worden na het bekijken van een programma.

In de bètaversie kan de gebruiker NLziet gewoon blijven gebruiken, maar ziet men een frisse nieuwe look en een soepelere overgang om programma’s te kijken. Deze overgang is de grootste aanpassing die is uitgevoerd: alle programma’s zijn nu te bekijken binnen het domein van NLziet. De gebruiker wordt niet meer doorverwezen naar de afzonderlijke websites van NPO Plus, RTL XL en KIJK, maar blijft op NLziet.nl.

Hoewel NLziet zelf in dit blog meldt dat live televisie kijken naar de zenders van NPO, RTL en SBS realiteit wordt in het eerste kwartaal van 2017, en ook andere verbeteringen worden aangekondigd, blijkt dat nog niet allemaal zeker. De NPO meldt zaterdag aan Broadcast Magazine: ‘Definitieve duidelijkheid of de plannen in deze vorm doorgaan, kunnen we nog niet geven. De gesprekken daarover lopen nog.’

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen