NLZIET beschikbaar op Apple TV
dinsdag 29 mei 2018

NLZIET beschikbaar op Apple TV

NLZIET, het gezamenlijke online videoplatform van NPO, RTL en SBS, is beschikbaar via een Apple TV-app. Met deze nieuwe applicatie wil NLZIET het online televisiekijken toegankelijker maken en een volwaardig alternatief bieden voor het vaste televisieabonnement.

De Apple TV-app bevat de mogelijkheid om terug, live en soms vooruit te kijken. Daarnaast biedt deze versie een tv-gids waaruit direct programma’s te bekijken zijn. Behalve de zoekfunctie zijn programma’s via de ingebouwde Siri-functie door middel van voice-commands op te vragen.

De bètaversie van de Apple TV NLZIET-app kwam eerder deze maand beschikbaar voor een geselecteerd testteam. Een groep van ruim 1.200 testers heeft afgelopen weken de app op hun televisie uitgeprobeerd en feedback gegeven, waarna de app is geoptimaliseerd.

Niels Baas (directeur NLZIET): “We zijn zeer verheugd dat de Apple TV-app er is. Tot op heden hebben we vanuit ons testteam vooral positieve feedback gekregen op deze nieuwe manier van tv-kijken. Komende tijd zullen we de Apple TV-app continue blijven verbeteren met nieuwe features. Ook zijn we bezig met apps voor nieuwe platformen, waaronder PlayStation 4.”

Er is al een NLZIET-app voor diverse smart tv’s, maar met de Apple TV-app komt er nu een extra mogelijkheid bij om in hoge kwaliteit programma’s van NPO, RTL en SBS op tv te kijken. De app is beschikbaar voor de 4e en 5e generatie Apple TV. Met oudere Apple TV’s is het mogelijk om met behulp van AirPlay naar NLZIET op het grote scherm te kijken. Ook kan er met Chromecast gestreamd worden naar de televisie.

Om een vuist te bieden tegen de oprukkende internationale videoplatforms, zoals Amazon, Netflix en Youtube, hebben nu ook in veel andere Europese landen de commerciële en publieke omroepen plannen voor het opzetten van een gezamenlijk videoplatform. NPO, RTL en Talpa lopen hierin voorop met hun gezamenlijke initiatief NLZIET.

Bron: NLZIET/BM

Bericht delen