dinsdag 16 januari 2018

NLkabel lanceert boek over 20 jaar kabelinternet

NLkabel, de belangenorganisatie van kabelbedrijven in Nederland, lanceert Klikken zonder tikken, een jubileumboek over 20 jaar kabelinternet. Het boek neemt de lezers mee langs de opkomst van ‘always on’ internet, glasvezel, wifi, en de wedloop tussen ADSL en kabel.

Het is ook openhartig over de opstartproblemen en de frustraties over de trage verbindingen in de beginjaren.

Mathieu Andriessen, algemeen directeur van NLkabel: “Het is ongelooflijk indrukwekkend hoe kabelinternet zich sinds de start in 1996 heeft ontwikkeld. Binnen Europa neemt Nederland een toppositie in wat betreft supersnel internet. De technologie heeft steeds weer nieuwe innovaties gebracht. Fysiek heeft de kabel praktisch geen beperkingen en is daarmee zeer toekomstbestendig. We staan aan de vooravond van een beweging om de netwerken ook tussen de wijkcentra en de ruim 400.000 eindversterkers te verglazen, een enorme operatie.”

Andriessen: “Snelheid is overigens niet het enige waar de consument behoefte aan heeft. Het gaat vooral om draadloze connectiviteit tot in iedere hoek van het huis en daarbuiten. En natuurlijk gaat het ook om het blijven garanderen van een storingsvrije verbinding. Ik denk dat daar in de toekomst wellicht een grotere uitdaging ligt dan in snelheid en capaciteit, ook omdat je bij storingen vaak afhankelijk bent van externe factoren zoals graafschade en stroomstoringen.”

NLkabel stelt het jubileumboek voor iedereen beschikbaar. Klikken zonder tikken kan gratis besteld worden via info@nlkabel.nl. De geschiedenis van 20 jaar kabelinternet is ook te bekijken en te delen via een online longread op www.20jaarkabelinternet.nl.

Bron: NLkabel

Bericht delen