NL Film en Wattpad Studios kondigen samenwerking aan
donderdag 20 juni 2019

NL Film en Wattpad Studios kondigen samenwerking aan

Producent NL Film en het Canadese bedrijf Wattpad Studios, een storytelling platform voor originele verhalen, kondigen een exclusieve samenwerking aan omtrent de Nederlands geschreven content die wordt aangeboden op het platform. NL Film ontvangt de ‘first look’ rechten om Nederlandse verhalen van Wattpad te verkrijgen. De samenwerking focust zich op verhalen voor jongvolwassenen die kunnen worden ontwikkeld tot een serie of film.

Wattpad is een social storytelling platform met maandelijks meer dan 70 miljoen gebruikers wereldwijd. Gebruikers van het platform kunnen hun originele verhalen delen of feedback geven op anderen. Op dit moment zijn er meer dan 565 miljoen verhalen gedeeld op Wattpad, waarvan er bijna 1.000 zijn ontwikkeld tot een film, serie of geprint boek. De film After en Netflix’s hit The Kissing Booth zijn voorbeelden van populaire Wattpad verhalen die zijn ontwikkeld tot films.

NL Film gaat gebruik maken van Wattpad’s Story DNA Machine Learning technologie, die het mogelijk maakt bijzondere Nederlandse verhalen te ontdekken binnen het platform. Deze tool geeft inzicht in het lezers-sentiment, de feedback en interactie op verhalen en andere data-inzichten die van belang kunnen zijn bij het ontwikkelproces.

Kaja Wolffers, Creative Director NL Film: “De afgelopen 18 jaar heeft NL Film zich ontwikkeld als expert op het gebied van drama voor televisie, film, online en on demand. Door een grote variëteit aan producties af te leveren spelen wij sterk in op de diverse wensen en behoefte van verschillende doelgroepen die onze content op verschillende manieren bekijken. De samenwerking met Wattpad helpt ons met het vinden van nieuwe, unieke verhalen en het krijgen van inzichten en feedback door middel van de interactie van gebruikers. Zeer informatief en waardevol voor de ontwikkeling van nieuwe projecten.”

Aron Levitz, Directeur Wattpad Studios: “Wereldwijd zijn entertainment bedrijven in toenemende mate op zoek naar data en technologie die hen helpt nieuwe stemmen te identificeren, om vervolgens tijdens de ontwikkeling op data gebaseerde beslissingen te kunnen maken. Wattpad’s wereldwijde community biedt een onbenutte groep talent en wij zijn enthousiast over de samenwerking met NL Film waarmee we onze Nederlandse schrijvers een kans geven hun verhalen tot leven te brengen op het scherm.”

Bron: NL Film/BM

Bericht delen