dinsdag 16 januari 2018

Nieuwsuur-onderwerpen ook via WhatsApp

Nieuwsuur, de dagelijkse nieuws- en achtergrondrubriek van NTR en NOS, introduceert een nieuw middel om mensen te informeren over het programma. Na de Nieuwsuur-app is er nu ook de mogelijkheid om via de berichtendienst WhatsApp informatie en updates over de inhoud van Nieuwsuur te krijgen.

Wie zich inschrijft voor Nieuwsuur-updates via WhatsApp, krijgt bijvoorbeeld direct op zijn telefoon te zien welk onderwerp die avond door de redactie wordt getipt. Ook kan de dienst worden gebruikt om bijzondere reportages of studiogesprekken extra onder de aandacht te brengen.

WhatsApp blijkt in toenemende mate meer dan alleen een sms-dienst te zijn. De dienst wordt steeds meer zelf een bron voor informatie. Zo zorgen links naar artikelen via WhatsApp voor een groeiend aantal bezoekers van veel nieuwssites. Met de proef wil Nieuwsuur daar op inspelen. Gebruikers kunnen de WhatsApp-berichten delen met hun eigen contacten, waardoor de Nieuwsuur-content breder verspreid wordt.

Vóór 8 uur ’s ochtends en na 23 uur ’s avonds zullen geen berichten worden gestuurd. Wie zich inschrijft, krijgt maximaal drie berichten per dag.

Bron: NOS

Bericht delen