dinsdag 16 januari 2018

Nieuwsuur lanceert app

Nieuwsuur heeft voor gebruikers van tablet en smartphones (Android en iOS) nu een app voor nieuws en achtergronden. In de app is gedurende de dag informatie te vinden over de uitzending van die avond, artikelen en de achtergronden bij verschillende reportages.

Ook zijn er tot zeven dagen terug, artikelen en video’s uit recente uitzendingen van Nieuwsuur terug te vinden. De uitzending is iedere avond live te volgen via de live stream van NPO Nieuws, die ook standaard in de app zit. Ook is het mogelijk om je te abonneren op pushberichten. Bijvoorbeeld wanneer er een nieuw artikel beschikbaar is, vlak voor de uitzending of bij grote nieuwsonderwerpen.

De Nieuwsuur-app is een extra service. Hoofredacteur Joost Oranje: ”Door de korte deadlines die er gelden voor een nieuws- en achtergrondprogramma als Nieuwsuur, is het extra belangrijk dat je middelen hebt om in aanloop naar de uitzending in contact te komen met je publiek. Daar is een app een goed instrument voor. Mensen zijn er aan gewend gedurende de dag altijd toegang te hebben tot het laatste nieuws, en steeds meer via tablet en smartphone. Wij zijn sterk in de achtergronden en de duiding bij dat nieuws. Daar spelen we nu met deze app op in. Ook als je geen tijd hebt om de hele uitzending te kijken, kun je via de app snel en makkelijk op de hoogte blijven van de onderwerpen die jou interesseren en er ook voor kiezen om niet de hele uitzending, maar per onderwerp te kijken.”

De Nieuwsuur-app is hier te downloaden. Voor een promo, klik hier.

Bron: NOS/NTR/Broadcast Magazine

 

 

Bericht delen