dinsdag 16 januari 2018

Nieuwe webserie Brieven van Pancho

Regelmatig ontvangt Shay Kreuger brieven uit de bajes. Het radiostation FunX, waar zij dj is, staat namelijk vaak aan in gevangenissen. Sinds een half jaar schrijft ze een van deze gevangenen terug, Pancho is zijn naam.

De brieven die Shay en Pancho elkaar sturen vormen de aanleiding om dieper in de wereld van briefschrijvers te duiken in een 3-delige webserie. Wat kan dat contact met vrienden, familie en totale vreemden betekenen voor een gevangene? Pancho schrijft dat hij tijdens zijn detentie ‘steeds verder afdrijft van het spreekwoordelijke vasteland’. Contact met de buitenwereld biedt hem perspectief. Kan dat kleine beetje contact een eerste stap zijn in het omgooien van het leven na detentie?

Kreuger gaat op onderzoek uit en spreekt de mensen die meer ervaring hebben met brieven uit de bajes. Ze ontmoet Kim die al meer dan tien jaar contact heeft met Tony op death row in Amerika. Daarnaast gaat ze langs bij de gevangenis in Veenhuizen waar ze Jeffrey leert kennen die zijn cel vol heeft hangen met liefdesbrieven van zijn vriendinnetje. En ze neemt deel aan een schrijf- en rapworkshop in Almere, gegeven door Rodney die nog maar net bevrijd is van zijn enkelband.

Brieven van Pancho is een 3-delige webserie van VPRO Dorst. Uitzending: vanaf 28 oktober elke vrijdag op npo3lab.nl.

Bron: VPRO/Broadcast Magazine

Bericht delen