Nieuwe serie De Fabeltjeskrant bij Netflix
donderdag 4 april 2019

Nieuwe serie De Fabeltjeskrant bij Netflix

De Fabeltjeskrant verschijnt binnenkort op Netflix. De legendarische Nederlandse kinderserie heeft nieuwe afleveringen en vanaf 19 april zullen de verhalen van Meneer de Uil op Netflix te zien zijn.

Van 1968 tot en met 1996 was de serie dagelijks te zien, eerst bij de publieke omroep en later bij RTL. In 2005 werd het zelfs gekozen tot het beste kinderprogramma aller tijden. Twee jaar geleden werd bekend dat de makers bezig waren met nieuwe afleveringen, maar was nog niet bekend wie het zou gaan vertonen. Dat is dus Netflix.

Tv-producent Robin de Levita liet een jaar geleden weten aan De Telegraaf dat alle hoofdpersonages terugkeren. Dan gaat het dus om onder meer Meneer de Uil, Bor de Wolf, Juffrouw Ooievaar, de gebroeders Ed en Willem Bever en Lowieke de Vos. “Ze zijn, net als in de oorspronkelijke serie, van vilt. Dat was heel belangrijk voor mij. Dat geeft een zachte uitstraling, door vilt valt het licht op een mooie manier op hen. Ik zag ooit een digitale Mickey Mouse die erg ’plastic’ was geworden. Dat wilde ik onder geen beding.”

Bron: Netflix-Nederland/BM

Bericht delen