dinsdag 16 januari 2018

Nieuwe internationale titels bij Videoland

Videoland komt met een flink aantal nieuwe internationale titels. De populaire psychologische thriller Revenge, het politieke familiedrama Medici: Masters of Florence en de thrillerreeks Nobel voeren het titeloverzicht aan. The Young Pope is vanaf 17 december compleet en ook de dramaserie American Crime is nu te zien bij Videoland.

In Medici: Masters of Florence uit 2016 schitteren onder anderen Richard Madden (Robb Stark in Game of Thrones) en tweevoudig Oscarwinnaar Dustin Hoffman. Medici: Masters of Florence is geregisseerd door Sergio Mimica-Gezzan (Saving Private Ryan) en is op dit moment in Italië de meest populaire dramaserie. De reeks wordt in één adem genoemd met Sorrentino’s The Young Pope en speelt zich af in het Florence van de 15de eeuw. De reeks vertelt het verhaal van Cosimo die in 1434 wordt verkozen tot hoofd van de Florentijnse Republiek.

Videoland brengt meer aansprekende series in december. Revenge, bijvoorbeeld. In deze mysterieuze en psychologische thrillerreeks staat Emily Thorne, gespeeld door Emily VanCamp (Captain America), centraal. Zij keert terug in The Hamptons om wraak te nemen op iedereen die haar inmiddels overleden vader kwaad heeft gedaan. Bij Videoland kijk je vanaf 15 december alle vier de seizoenen van Revenge.

Drie dagen later, op 18 december, verwelkomt Videoland de Noorse thrillerserie Nobel uit 2016. Een soldaat en familieman wordt na terugkeer uit de oorlog in Afghanistan een pion in een politiek machtsspel. Wanneer de belangen buitenproportioneel lijken te geraken, wordt hij gedwongen te ontdekken hoe ver men moet gaan in de naam van de vrede.

American Crime is een raciaal geladen dramaserie die wordt verteld vanuit het oogpunt van de slachtoffers, de verdachten en hun families, en geproduceerd is door Oscarwinnaar John Ridley (12 Years a Slave). Hoofdrollen zijn weggelegd voor Timothy Hutton (Leverage) en Felicity Huffman (Desperate Housewives). American Crime werd in 2015 genomineerd voor liefst tien Primetime Emmy Awards. Daarnaast werd de dramaserie beloond met een Golden Globes-nominatie in de categorie Beste Miniserie of Televisiefilm.

Bron: Videoland/Broadcast Magazine

 

Bericht delen