EO-webserie over opvoeden gelanceerd
zondag 4 oktober 2020

EO-webserie over opvoeden gelanceerd

In de nieuwe EO-webserie Opvoeden volgens… gaan kersverse opvoeders in gesprek met ervaringsdeskundigen. EO-presentator Anne-Mar Zwart is zwanger van haar eerste kindje. In de eerste aflevering gaat zij in gesprek met haar eigen moeder Ruth Zwart. Welke lessen heeft Ruth geleerd bij het opvoeden van Anne-Mar?

Van haar moeder krijgt Anne-Mar twee basislessen mee: kijk naar wat je kind nodig heeft én doe alles vanuit liefde. Dan komt het goed. “Voor mij was het duidelijk: een baby laat je niet zomaar huilen. Jij huilde van 16.00 tot 21.00 uur”, vertelt Ruth in de eerste aflevering.

“Dan zette ik je in zo’n wippertje op het aanrecht. Het staat niet in de boekjes, maar soms gingen we een rondje rijden om je weer stil te krijgen. Gewoon op het industrieterrein. Toen zijn we zelfs een keer aangehouden door de politie. We woonden niet in de buurt van dat industrieterrein en ze hadden ons kenteken gecheckt. De agent had nog nooit eerder gehoord dat er zoiets bestond als rondrijden met kinderen om ze stil te krijgen. Maar het werkt echt.”

In de tweede aflevering gaat Marleen Stelling in gesprek met Dwight van van de Vijver. Ze vertelt over haar worsteling om als nieuwe moeder zonder schuldgevoel te werken én te zorgen voor haar kind. “Ik heb altijd gevonden dat een moeder moet kunnen werken. Maar om dat nu dan ook te voelen, dat lukt me niet.” Ze spreekt hierover met Dwight van van de Vijver. Hij is vader, presentator én werkt bij de politie. Heeft hij tips of mooie ervaringen?

De komende tijd verschijnen er regelmatig nieuwe afleveringen online van de webserie Opvoeden volgens…. De serie is te zien op het YouTube-kanaal van de EO.

Bron: EO/BM

Bericht delen