dinsdag 16 januari 2018

Nieuw digitaal interviewkanaal

InterviewPLUS is een nieuw on demand kanaal voor liefhebbers van het verdiepende interview. Het platform is een initiatief Jeroen van Leeuwen, voormalig eindredacteur van de NCRV. “Er is een grote groep mensen die van het echt nieuwsgierige, lange interview houdt”, gelooft Van Leeuwen. 

Vandaag begon de werving van de minimaal 20.000 abonnees die nodig zijn om het plan te verwezenlijken. De internetzender gaat hen vier euro per maand kosten.Van Leeuwen wist een groot aantal journalisten en andere bekende Nederlanders aan zich te binden, onder wie Clairy Polak, Frénk van der Linden, Klaas Drupsteen, Susan Smit, Jan Jaap van der Wal, Leon Verdonschot, Jan Douwe Kroeske, Zarayda Groenhart, Linda Hakeboom en Paul van Liempt. Alle interviewers hebben de ambitie om minstens tien interviews te houden, elk in hun eigen genre. Daarnaast maken ze wekelijks een gezamenlijk interviewprogramma onder de titel Hoog bezoek, waarin ze hooggeplaatste buitenlanders aan de tand voelen tijdens hun bezoek aan Nederland.

Clairy Polak stelt zich ten doel Kamerleden te portretteren. Frénk van der Linden ondervraagt Nederlanders met uiteenlopende ideeën over de liefde. Klaas Drupsteen wil mensen spreken over het thema zelfdoding. Schrijfster Susan Smit gaat collega’s opzoeken in hun werkkamer om te praten over het schrijverschap. Susan: “Ik doe mee, omdat een wat trager ritme in tv-programma’s mij zou bevallen. Op Zomergasten na is er doorgaans een gejaagd gevoel, terwijl gesprekken zoveel meer diepgang, scherpte en nuance krijgen bij ruimte.”

Jan Jaap van der Wal wil in gesprek met de oude generaties cabaretiers, onder het genot van een fles wijn. “Ik wil eens langer doorvragen. Dat mis ik vaak bij talkshows en nieuwsprogramma’s”, laat Van der Wal weten. Jan Douwe Kroeske is van plan ’s lands beste dj’s mee te nemen naar het theater, om te kijken en te luisteren naar hun inspiratiebronnen. Kroeske: “Bij InterviewPLUS is de missie zo helder dat je als geïnteresseerde direct weet waar het om gaat. Die helderheid spreekt me aan.”

Bron: InterviewPLUS/Broadcast Magazine

Bericht delen