Nick Schilder start persoonlijke podcast over duurzaam leven
dinsdag 18 januari 2022

Nick Schilder start persoonlijke podcast over duurzaam leven

Nick Schilder probeert als bewuste consument zoveel mogelijk de juiste, duurzame keuzes te maken. Maar zou hij niet méér kunnen doen? Leven op een manier die goed is voor onze planeet?

In de podcast Plan B gaat Nick op zoek naar nieuwe gewoontes. Vanuit zijn eigen afvalbak, kledingkast, fruitschaal onderzoekt hij hoe het anders kan. Een zoektocht die hem in contact brengt met scherpe denkers en originele doeners.

De podcast is voortgekomen uit Nicks nieuwsgierigheid naar duurzaamheid. Hij verdiept zich al jaren in dit onderwerp. Als bewuste consument probeert hij zoveel mogelijk verantwoorde keuzes te maken, maar hij vraagt zich af of hij niet meer kan doen. Met een onderzoekende en nieuwsgierige blik houdt hij zijn eigen gewoontes tegen het licht.

Tijdens zijn zoektocht ontmoet hij denkers met verhelderende achtergrondinformatie en doeners die met een verfrissende aanpak laten zien hoe het anders kan. Van circulaire spijkerbroekenfabrikanten tot eten uit een voedselbos. Inzichten en ideeën die Nick vervolgens in zijn eigen leven kan toepassen.

Herkenbare uitdaging
Plan B wil vooral laten zien dat duurzamer leven vaak een kwestie is van nieuwe gewoontes aanleren. De podcast vergroot het bewustzijn over duurzamere keuzes, zonder moraliserend te zijn, legt Nick uit. “Als het over duurzaamheid gaat, wordt het al heel snel vingerwijzen, over wat je allemaal fout doet. Daar wilden we echt bij wegblijven. Ik doe het zelf namelijk ook niet perfect. Ik denk dat veel Nederlanders zich hierin zullen herkennen. Je wil het wel goed, beter doen, maar hoe dan?”

De afleveringen van de zesdelige podcastreeks verschijnen elke twee weken en zijn te beluisteren via alle reguliere podcastplatformen. Plan B wordt mogelijk gemaakt door de Postcode Loterij. Audio agency Airborne was mede verantwoordelijk voor het concept en de inhoudelijke invulling van Plan B. Jaap Kwakman, onder meer bekend van de 3J’s, componeerde samen met Nick Schilder de leader. De audioproductie was in handen van Earforce.

Bron: Postcode Loterij/BM
Foto: Jurgen Jacob Lodder/Postcode Loterij

Bericht delen