dinsdag 16 januari 2018

NewBeTV scoort hoog op YouTube

De lijst met best bekeken YouTube video’s uit 2014 is bekend gemaakt. Op nummer 1 wereldwijd staat de bizarre video Mutant Giant Spider Dog van de Poolse SA Wardega met 113 miljoen views. De Nederlandse lijst wordt aangevoerd door de samenvatting van de WK-wedstrijd Spanje-Nederland.

In totaal staan er in de Nederlandse Top 10 slechts vier video’s die ook echt van eigen bodem zijn. Producent NewBeTV is mede verantwoordelijk is voor twee van deze vier, op respectievelijk nummer 2 en 9 in de lijst. NewBeTV is daarmee de enige producent met noteringen in de lijst.

Nummer 2 Flappy Bird is via NewBeTV begin dit jaar gemaakt door de bekende YouTube animator KUD voor het BNN programma De Social Club. KUD, die door NewBeTV wordt vertegenwoordigd, is op dit moment met bijna 600.000 abonnees de nummer 1 Nederlandstalige YouTube-maker in Nederland.

Nummer 9 op de lijst is Leren Hosselen, in de webserie Marokkaan Geeft Rijles. Deze video produceerde NewBeTV samen met YouTuber Mertabi, die onlangs bij het Multi Channel Netwerk van RTL tekende.

Jeroen Koopman, Creative Producer bij NewBeTV: “We zien al een aantal jaren de enorme ontwikkelingen op het gebied van online video, zowel op creatief vlak als op het gebied van bereik. We hebben daar als producent vol op ingezet en zijn trots dat dit zich nu uitbetaalt. Nog trotser zijn we op de YouTubers die als makers verantwoordelijk zijn voor dit succes en dat we in staat zijn gebleken het grootste creatieve talent aan ons als producent te binden. Volgend jaar hopen we op nog meer Nederlandse noteringen in de lijst.”

Bron: NewBeTV/Broadcast Magazine

Bericht delen