Dinsdag 16 januari 2018

NewBeTV maakt 360 graden-video van Amsterdam

Omdat Nederland vanaf nu het voorzitterschap van de Europese Unie bekleedt heeft NewBeTV een 360 graden-video van Amsterdam gemaakt. De video is onder andere te zien op de Facebookpagina van Survival Guide to the Dutch.

Amsterdam is als locatie als eerste gekozen omdat de EU-ministers komen vergaderen in het Scheepvaartmuseum.

Kijkers kunnen de beelden verslepen en ze 360 graden draaien, zodat ze het beeld vanuit elke hoek zien. Wanneer je een 360 graden-video bekijkt op een computer, kun je de kijkhoek aanpassen door te slepen met de muis. Binnen de Facebook en YouTube app op mobiel (iOS en Android) kun je 360 graden om je heen kijken door je telefoon fysiek om je heen te bewegen. Uit de vele reacties en shares op de video is op te maken dat kijkers enthousiast zijn over de nieuwe techniek en content-vorm.

Met een VR bril (zoals de Oculus Rift) kan de video zelfs in Virtual Reality bekeken worden. Controleer of je de nieuwste versie van je webbrowser gebruikt (bijvoorbeeld Chrome of Firefox). Je kunt 360 graden-video’s op Facebook niet bekijken in Safari of in Internet Explorer.

Als je een iOS-apparaat gebruikt, moet het een iPhone 4s of nieuwer zijn. Het moet ook een iOS-apparaat met iOS 7 of hoger zijn. Zorg dat je Android 4.3 of hoger gebruikt als je een Android-apparaat hebt.

Recent lanceerde NewBeTV ook al de nieuwe tv-zender #First.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen