dinsdag 16 januari 2018

NewBeTV lanceert NewBeChannels

Crossmediaal TV producent NewBeTV lanceert NewBeChannels, een productiehuis dat zich richt op de ontwikkeling, productie en exploitatie van online video formats, voor en met grote YouTubers.

NewBeChannels investeert in talenten en eigen kanalen, focust zich op het ontwikkelen van premium content en faciliteert de doorstroom van online talent naar TV. NewBeChannels heeft exclusieve vertegenwoordigingen met grote YouTube kanalen als KUD (600.000 abonnees), Banjomovies (274.000 abonnees) en Theaumes (152.000 abonnees). Daarmee is NewBeChannels goed voor meer dan 10 miljoen maandelijkse video views en meer dan 1 miljoen abonnees. Daarnaast is NewBeChannels tv-partner van YouTuber Mertabi en verantwoordelijk voor de YouTube uitrol van weblogs als VKMag.

Er is geen focus op adsense inkomsten rond de content maar op het proactief creëren van zelf geïnitieerde content en formats voor de kanalen. NewBeChannels positioneert zich daarmee naast MCN’s en noemt zichzelf een multi channel productioncompany.

Jeroen Koopman, creative producer van NewBeChannels: “We hebben afgelopen jaar 2 van de 4 best bekeken Nederlandstalige YouTube video’s geproduceerd en waren de enige producent in het online video landschap met noteringen in die lijst. Ook produceerde we meer dan 75 afleveringen van tv-programma’s met YouTubers in de hoofdrol. Bij de start van NewBeChannels zijn we daarom uitgegaan van onze kracht: het ontwikkelen en produceren van formats met het grootste online talent. Op tv, online, maar dat kan ook in print zijn, zoals het bestseller boek 1001 Smoesjes van NewBe talent Bardo Ellens. Uiteindelijk willen we gewoon mooie dingen maken die scoren.”

Bron: NewBeTV/Broadcast Magazine

Bericht delen