dinsdag 16 januari 2018

NewBeTV lanceert De TubeShow

NewBeTV lanceert in september De TubeShow, een nieuwe gameshow die volledig wordt uitgezonden op YouTube. De serie is onderdeel van een internationaal programma ter ondersteuning van nieuwe creatieve projecten en wordt deels gefinancierd door YouTube.

Het unieke aan de show is dat elke aflevering wordt uitgezonden door een ander groot YouTube-kanaal. De eigenaar van het kanaal mag de show naar z’n eigen hand zetten en is bovendien de host van die aflevering. Het wordt een ‘travelling format’. Bardo Ellens van YouTube-kanaal BanjoMovies: “Het unieke van YouTubers is dat we allemaal een eigen zender runnen, met daarbij een heel specifieke, creatieve stijl. Bij De TubeShow is het toffe dat er wel één herkenbaar format is, maar elk kanaal geeft het zijn eigen kenmerkende smaak. Stel je voor dat The Voice de ene week bij RTL4 zoekt naar het nieuwste popidool, de volgende week op NPO3 naar de vetste rapper en weer een week later bij SBS6 naar de nieuwe Hazes. Met iedere week hun eigen draaiende stoelen.”

De TubeShow bestaat uit een serie van zes afleveringen. In elke aflevering mag de YouTuber die de aflevering uitzendt een challenger uitnodigen tegen wie hij het gaat opnemen. De eerste namen die worden genoemd, zijn DusDavid (547.000 abonnnees), BanjoMovies (287.000 abonnees), GekkeMarkie (199.000 abonnees) en Ponkers, die onlangs een grote viral hit scoorden met de parodiemuziekvideo Praat Amsterdams Met Me. Komende maanden wordt bekendgemaakt wie er nog meer bij de show betrokken zijn. Bij elkaar bereiken de kanalen meer dan 1 miljoen Nederlandse abonnees.

NewBeTV: “De ambitie is dat het format later ook door andere landen wordt opgepikt. Nederland is een sterk tv-formatland en met dit YouTube-format proberen we die traditie ook online voort te zetten.”

Bericht delen