New Producers Academy en Netflix bundelen hun krachten
woensdag 21 september 2022

New Producers Academy en Netflix bundelen hun krachten

Netflix en New Producers Academy (NPA) zijn een driejarige samenwerking aangegaan om bij te dragen aan betere representatie in de Nederlandse filmindustrie en om een platform te bieden aan authentieke onvertelde verhalen van getalenteerde producers met een ondervertegenwoordigde achtergrond.

Door deze samenwerking kan de NPA meerdere edities van haar fellowship-programma organiseren, met als doel opkomende talenten op te leiden tot volwaardige producenten. Als onderdeel van het NPA-programma zullen de aanstormende talenten van de New Producers Academy onafhankelijke korte films produceren, zowel fictie als documentaire.

De samenwerking met Netflix is een belangrijke mijlpaal voor talentontwikkeling in de Nederlandse audiovisuele industrie, omdat het de carrières van opkomende producenten een vliegende start geeft. Deze samenwerking verrijkt zowel het Nederlandse als het internationale producentenlandschap.

Netflix Fund for Creative Equity
De samenwerking tussen NPA en Netflix is onderdeel van het Netflix Fund for Creative Equity. Dit initiatief is bedoeld om meer kansen te creëren voor ondervertegenwoordigde gemeenschappen achter de schermen in de lokale tv- en filmindustrie.

Christopher Mack, directeur van Grow Creative bij Netflix, zegt: “We zijn verheugd om de NPA te ondersteunen via het Fund For Creative Equity, omdat we geloven dat het hebben van meer diverse producenten in de Nederlandse tv- en filmindustrie zal leiden tot meer diverse verhalen op zowel grote als kleine schermen. Bij Netflix werken we eraan om gemeenschappen in de regio’s waarin we actief zijn op een zinvolle en impactvolle manier te ondersteunen, en we zouden ons geen betere partner kunnen voorstellen om mee samen te werken om dit in Nederland mogelijk te maken.”

Over New Producers Academy
De New Producers Academy biedt een Fellowshipprogramma aan voor aspirant-producenten uit ondervertegenwoordigde groepen. Het 18 maanden durende programma bestaat uit drie fasen. In de eerste fase ontwikkelen de fellows onder begeleiding van experts uit binnen- en buitenland hun professionele vaardigheden en werken ze aan hun leiderschapsvaardigheden in een op maat gemaakt persoonlijk ontwikkelingsprogramma.

In de tweede fase doen de fellows voor hen relevante ervaring op bij vooraanstaande producenten en productiehuizen in Nederland. In de derde fase sluiten de fellows het traject af met het produceren van hun eerste onafhankelijke korte film.

De New Producers Academy is in januari 2021 opgericht door filmmaker en documentaireproducent Claudio Montesano Casillas, filmmaker Loretta van der Horst en verhalenmaker en impactproducent Yassin Karmoudi.

Bron: New Producers Academy/BM

Bericht delen