New Narrative gestart als eerste transmediale podcastbedrijf
maandag 22 november 2021

New Narrative gestart als eerste transmediale podcastbedrijf

De meest pakkende verhalen zijn medium-overstijgend en fans denken niet meer in één mediatype zoals een boek, podcast of een film. New Narrative gaat zich als eerste Nederlandse podcastproducent richten op het maken van verhalende podcasts die passen in een transmediale wereld.

“Met New Narrative willen we uitgevers en producenten in de creatieve sector helpen om een wereld te scheppen waarin verhalen verteld kunnen worden met gebruik van verschillende mediatypen”, aldus mede-oprichter Eline Ronner. Neem de wereld van Marvel. Fans kunnen genieten van de avonturen van Captain America en Wolverine door het lezen van strips, het kijken naar films en door het luisteren naar podcasts.

Het team
New Narrative is opgericht door Joshua Petit, Mari Koning, Reinjan Prakke en Eline Ronner. Koning en Petit zijn met muziek- en geluidsstudio Soundsright verantwoordelijk voor het sound design en de muziek van documentaires en commercials van grote merken. Prakke is naast podcastmaker ook regisseur van commercials via zijn filmproductiehuis Chapter Amsterdam. Ronner was jarenlang redactioneel eindverantwoordelijk voor de podcasts van BNR Nieuwsradio. Samen maakten de oprichters eerder de voor een Dutch Podcast Award genomineerde podcast Het Nieuwe Geld.

Bijzondere mix
Wat New Narrative bijzonder maakt, is de bundeling van ervaring in journalistiek, film en muziek. Door deze mix is New Narrative in staat om over de traditionele silo’s binnen mediabedrijven heen te kijken en verhalen te vertalen en te vertellen over meerdere platformen. “Tijdens het maken van Het Nieuwe Geld heb ik kunnen ervaren wat de verschillen en overeenkomsten zijn tussen het vertellen van een verhaal met film of in audio. Die kennis wil ik nu inzetten om de beste verhalen transmediaal nog krachtiger neer te zetten. Dat kan zijn voor films en series, maar bijvoorbeeld ook voor reclamecampagnes”, licht Reinjan Prakke toe.

Bron: New Narrative/BM

Bericht delen