Netflix verhuist in Amsterdam en verdubbelt aantal medewerkers
maandag 28 oktober 2019

Netflix verhuist in Amsterdam en verdubbelt aantal medewerkers

Netflix wil flink inzetten op lokaal geproduceerde series en films en opent daarvoor een groot kantoor in Amsterdam-Zuid. De streamingdienst zet bovendien stappen naar een begeerde samenwerking met de NPO door voor het eerst een film te coproduceren.

Dat meldt Het Parool. De eerste Nederlandse Netflix Originals komen in 2020 online: de Amsterdamse horrorserie Ares, en een Engelstalige serie naar het jeugdboek Brief voor de Koning van Tonke Dragt. Het Netflix EMEA-hoofdkantoor (Europa, Midden-Oosten en Afrika) in Amsterdam verhuist begin volgend jaar van de Stadhouderskade naar een groot pand in de Karperstraat in Amsterdam-Zuid. Het huidige aantal van vierhonderd werknemers wordt verdubbeld.

Netflix heeft onlangs bovendien een belangrijke stap gezet richting een vurig gewenste samenwerking met de NPO: samen gaan ze voor het eerst een film produceren, waarbij ook de EO en een aantal filmfondsen deelnemen. De Slag om de Schelde – in het Engels The Forgotten Battle – draait om de gigantische militaire operatie van de geallieerden in Zeeland en West-Brabant, in november 1944. Het Vfonds (het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg) is initiatiefnemer en betaalt mee.

De film wordt geregisseerd door Paula van der Oest (Tonia, Lucia de B.) en is met een budget van 14 miljoen euro voor Nederlandse begrippen een enorme productie: alleen Zwartboek was duurder met 18 miljoen euro. De opnames zijn vorige week begonnen in Litouwen. De Slag om de Schelde zal eind 2020 in de bioscoop draaien ter gelegenheid van de 75-jarige herdenking van de Tweede Wereldoorlog, en verschijnt daarna op Netflix (buiten Nederland) en zal tevens uitgezonden worden door de EO.

Bron: Het Parool/BM

Bericht delen